2018

Broșura

Etapa din 2018 a constat în activarea fostului port al orașului Timișoara prin crearea unei producții personalizate folosind povestea orașului.

Pentru a pune în scenă producția, pe spațiul fostei stații de pompare a fabricii Solventul, a fost construită o structură, unde au susținut un spectacol peste 200 de persoane (profesioniști și voluntari amatori). Întreaga structură a fost videomapată, actorii interacționând constant cu conținutul grafic. S-au utilizat 2 macarale de 80 și 130 de tone pentru acrobații aeriene.

Conținutului artistic al programului în 2018 va fost creat cu participarea Unfold Motion (RO, TM), Asociația Culturală TGP (RO, TM - coordonator al voluntarilor pentru muzică), Asociația Tango Timișoara, Verde pentru Biciclete, Salsa with Attitude Dance School, Melopolis, Fabrica de Arte, Amalia Gaiță și Alexandra Sari.

Coordonatorul artistic fiind Kevin Finnan, coregraful ceremoniei de deschidere a Jocurilor Paralimpice de la Londra, director artistic al companiei britanice Motion House.

Muzica a fost scrisă de compozitoarea Sophy Smith, cu participarea lui Cari Tibor, iar conținutul grafic pentru videomapări a fost realizat de compania bască, Logela.

Etapa 2018 a beneficiat și de susținerea și implicarea organizațiilor Prin Banat, Solidart, I.S.O.T, Ceva de Spus, Universitatea de Vest Timișoara și Serviciul de Transport Public Timișoara.

Pregătirea primei etape a început în anul 2017 când au avut loc vizite de studiu în Danemarca, Franța și Anglia în cadrul cărora s-au ales partenerii externi și a continuat cu întâlniri la Timișoara, aducându-i pe aceștia alături de organizațiile locale implicate, pentru a defini cadrul de lucru.

Programul de dezvoltare:

Februarie 2018
Dezvoltarea conceptului și întâlniri între Motion House și comunitatea locală
Culegere de informații privind experiențele personale ale locuitorilor orașului

Martie – Aprilie 2018
Conceperea schiței proiectului narativ

Mai 2018
Întâlniri pentru definitivarea firului narativ
Apel pentru voluntari pe conținut artistic

Iunie 2018
Repetiții pe partea de muzică și dans cu comunitatea locală

Iulie 2018
Repetiții pe partea de muzică și dans cu comunitatea locală

August 2018
Începerea lucrărilor în zona fostului port

Septembrie 2018
Amenajarea portului pentru spectacol
Repetiții pe partea de muzică și dans cu comunitatea locală

Octombrie 2018
Repetiții finale
Spectacol

BEGA! prezintă Lumen este un Hotspot Cultural BEGA!.
Susținut de BEGA! și BEGA!.
Centrul Cultural PLAI este PARTENER OFICIAL BEGA!