2019/1

Etapa BEGA! 2019 va fi orientată spre activarea zonelor dens populate prin spectacole de tip pop-up ce au ca și conținut artistic instalații interactive în mai multe cartiere non-istorice de pe lângă râul Bega. Instalațiile se vor ridica în timpul serii, astfel încât să surprindă locuitorii zonei și să le stârnească interesul de a vizita și celelalte cartiere.

Etapa din 2019 va avea două proiecte, primul fiind “The Lightning Project” și va combina știința cu artele spectacolului.

BEGA! prezintă The Lightning Project are loc în perioada 18-22.03.2019 în mai multe cartiere dens populate ale orașului. În stil pop-up, conținutul nu a fost comunicat, lăsând acest aspect în mâinile publicului prezent la fața locului. Cartierele în care au loc spectacolele sunt anunțate cu 10 ore înainte de desfășurarea evenimentelor fără a se specifica locul exact.

Ca și în cazul Lumen, spectacolul este o co-producție între artiști locali și străini, mai exact între Lords of Lightning (UK) și Armies (RO).

Spectacolul durează 10 minute iar coregrafia celor de la Lords of Lightning a fost făcută în mod special pe coloana sonoră creată de Armies.

Lords of Lightning
Lords of Lightning creează dueluri cu fulgere, generând arcuri electrice de 4 milioane de volți. O serie de fulgere artificiale care sunt uimitoare.
Artiștii poartă un costum de lanț din oțel inoxidabil, care acționează ca o cușcă Faraday flexibilă care îi protejează de electricitate. Costumul oferă o cale de rezistență redusă pentru curentul electric, care permite ca tensiunea înaltă să se oprească la suprafața costumului, în loc să treacă prin el.

Lords of Lightning au realizat spectacole cu ajutorul tehnologiei Tesla încă din 2001, oferind divertisment și efecte speciale la festivaluri de muzică, premii cinematografice, în televiziune și film.

Cum s-a dezvoltat conceptul de joacă cu fulgerele?
Carlos Van Camp a vrut să dezvolte o bobină Tesla potrivită pentru a permite unei persoane să stea în vârf și să poată manipula în condiții de siguranță fulgerul, pentru a crea un act artistic. A reușit asta, iar de a lungul anilor, prin coregrafie, totul s-a dezvoltat în spectacolul prezent azi.

Produs de un colectiv de artiști din Noua Zeelandă și Marea Britanie, Lords of Lightning este un spectacol în care tehnologia întâlnește creativitatea iar rezultatul devine o experiență magică. Fulgere generate artificial, cu lungimi de până la cinci metri, vor lumina serile BEGA! 2019, timp de două ori pe zi, de luni până vineri.

Armies
Proiectul de muzică trip-hop / electronică a fost inițiat de Ovidiu Zimcea, pasionat de sunet și proiecții vizuale.

Primul single a fost lansat ca un videoclip muzical în 2014, intitulat “Mapped”, iar în 2016 două EP-uri cu titlul “Infographics” și “The Thought That Counts” au fost lansate pe Bandcamp și Soundcloud. Un LP de debut este în prezent în lucru.
Ovidiu Zimcea este fost membru Paperjam și Exit Oz, cu care a și înregistrat EP-ul de debut și respectiv LP-ul. În 2016 și 2017 a făcut parte din trupa live a Alexandrinei iar în prezent este membru în Murnau.