2019/2

În această toamna BEGA! prezintă Happy Wall, o serie de instalații interactive, obiectivul principal al acestora fiind implicarea publicului, care este încurajat să interacționeze și să comunice prin mesaje personale sau relevante la nivel social.

Happy Wall este o instalație interactivă a artistului danez, Thomas Dambo, adusă în Timișoara în cadrul programului BEGA! În această perioadă, în oraș, vor fi prezente trei astfel de instalații, fiecare fiind formată din 1344 de pixeli din lemn, care pot fi rotiți pentru a afișa mesaje, pixelart la scară majoră în spațiul public.

După montarea instalațiilor, un grup local de dezvoltatori de software vor lucra la digitalizarea lor, astfel încât acțiunea fizică/mecanică de scriere a mesajelor pe instalație va fi afișată în timp real, online pe siteul www.plai.ro/bega.

Prima și cea mai mare structură va fi ridicată sâmbătă 2 Noiembrie la Iulius Town, iar în următoarea perioadă vor apărea mai multe instalații în diferite cartiere din oraș, fiind prezente până în anul 2022.