Suntem o organizatie de community engineers, o organizatie de oameni care concep si implementeaza proiecte cu impact pozitiv in comunitati.
Rolul pe care ni l-am asumat este acela de a schimba in bine realitatea din jurul nostru si de a inspira si ajuta alti oameni si alte organizatii sa faca la fel cu realitatea din jurul lor.
De peste 18 ani ne indeplinim acest rol, indentificand probleme ale diferitelor comunitati si intervenind asupra lor prin proiecte punctuale sau de lunga durata.
In solutiile pe care le propunem prin proiectele noastre educatia se imbina cu regenerarea urbana, cu economia sociala si cu tehnologia.
Intotdeauna incercam sa gasim solutii practice, aplicabile, inclusive si sustenbaile, care pot genera un impact pozitiv de lunga durata.
In toate proiectele ne implicam atat la nivel de strategie – gandirea si proiectarea proiectelor -, cat si la nivel de actiune – management de proiect si implementare.
Lucram bine singuri, dar cel mai mult ne place sa lucram impreuna cu alti oameni, organizatii si parteneri care ne impartasesc misiunea si valorile si care aduc in proiecte competente complementare.
Acest know how castigat in timp coroborat cu impactul pozitiv al proiectelor desfasurate,
cat si cu pozitia unica in care ne aflam, aceea de „nod de retea”, organizatie aflata in permanent contact cu societatea civila, universitati, ONG-uri nationale si internationale, stat si mediul privat au adus Centrul Cultural Plai in punctul in care a fost recunoscut ca ONG de utilitate publica.
Dincolo de proiectele noastre, de-a lungul anilor am avut numeroase colaborari cu institutii publice, companii private si universitati care au apelat la expertiza si experienta noastra pentru a-i ajuta sa gandeasca si sa implementeze proiecte proprii.-
Pentru fiecare proiect pe care il desfasuram, proiect propriu sau comisionat, avem un proces de lucru unic, care de-a lungul timpului s-a autovalidat,
conducand de fiecare data la rezultate masurabile si cu un impact pozitiv.
1. intelegem realitatea.
2. definim problema
3. cautam sau identificam persoane si organizatii care pot rezolva aceasta problema, singure sau impreuna cu noi.
4. daca nu gasim aceste persoane sau organizatii ne asumam noi rolul de a o rezolva
De ce consideram ca acesta este cel mai bun sistem de lucru pentru noi?
In primul rand pentru ca nu putem sa rezolvam orice problema pe care o identificam in jurul nostru.
Si, nici nu credem ca ar fi bine sa o facem, chiar daca am putea.
Este mult mai important sa gasim si sa coalizam in jurul nostru oameni si organizatii care sa se alature acestui efort de schimbare. Astfel cream un portofoliu.
Consideram ca doar asa, pe termen lung, facand din schimbarea in bine o miscare in masa, putem avea cu adevarat un impact pozitiv.