29 iunie

Ben l’Oncle Soul este un compozitor francez cu un stil retro. Este cunoscut pentru spectacolele sale live inedite. Artistul a cântat la mai multe festivaluri și emisiuni TV, cum ar fi FrancoFolies 2010, Montreal High Lights Festival 2011, North Sea Jazz Festival, London Jazz Festival.

Albumul său de debut omonim a fost lansat de Motown Records în 2010, fiind compus în întregime din material original, plus coverul hitului White Stripes „Seven Nation Army” și a fost vândut în peste 600 000 de exemplare în întreaga lume.

Arta sa este ca o viziune din soul modern și jazz, amestecată cu hip hop și R&B și influențată de rădăcinile sale franceze și afro-americane. Ben l’Oncle Soul are un stil proaspăt și o voce calmă. Versurile pieselor sale sunt foarte versatile.

IS IT YOU? – este noul album scris și compus de Ben l’Oncle Soul în colaborare cu Gunnar Ellwanger și conceput de producătorul Scott Jacoby, câștigător de premiu Grammy (Janelle Monáe, Coldplay, Vampire Weekend). Noul album conține single-uri recent lansate „A Rose”, ,,Sky Has Open Doors” și ,,Levitate”, acestea fiind întâmpinate cu recenzii elogioase de fani și critici deopotrivă, strângând în același timp peste jumătate de milion de vizualizări online.