Dwayne Thomas Jr. este descendentul foarte plin de culoare al lui Prince, Funkadelic, al scenei trip-hop din Bristol, al compozitorului John Cage și al multor altora. A fost ultimul basist al lui Prince și a colaborat, de asemenea, cu George Clinton, Nas și Mavis Staples, printre alții. Sub pseudonimul MonoNeon, muzicianul premiat cu Grammy creează piese cu infuzie funkadelică, pline de sample-uri, sunete atonale și voci polifonice distorsionate care par să iasă la suprafață de sub apă. MonoNeon face totul un pic diferit. Fiind dreptaci, el cântă la o chitară bas cu mâna stângă întoarsă pe dos, ceea ce îi permite să îndoaie corzile groase și joase în cel mai bun mod posibil. Cel mai recent mini-album al său, Jelly Belly Dirty Somebody (2023), este din nou plin de compoziții surprinzătoare din alte lumi. Unii le vor găsi hipnotice, alții pur și simplu ciudate. “Funk existențial”, așa le-a descris Rolling Stone. Flea, basistul Red Hot Chili Peppers, a fost mai clar: “Cel mai mare f***ing basist electric”.

Cunoscut pentru spectacolele sale live extraordinare, MonoNeon a cântat la festivaluri precum Newport Jazz Festival, Montreal Jazz Festival, North Sea Jazz Festival, Summer Camp Music Festival, Melbourne International Jazz Festival și altele.

Pregătește-te să fii fermecat de energia sa contagioasă, linii de bas uluitoare și o experiență live care sfidează așteptările.