“O formație cum nu veți găsi nicăieri în lume în acest moment, una dintre cele mai impresionante lucruri pe care le poți vedea live” — Vic Galloway, BBC Radio 1

Hidden Orchestra sunt un grup din Edinburgh, Scoția, care creează muzică ce încorporează și redefinește elemente de jazz, muzică clasica, hip-hop și electronica pentru a forma un întreg original și coeziv cu straturi de energie, emoție și atmosferă.

O experiență intensă și răsplătitoare, atât live cât și pe înregistrările de studio, sunetul lor fiind bazat pe tehnici de producție ale “beat-urilor” înlocuind sintetizatoarele cu sunete acustice, naturale și cu instrumente. Muzica lor are o marcă sonoră experimentală, plină de contraste dar în același timp nu îsi pierde accesibilitatea rămânând energică și totodată intimă și calmă.

Hidden Orchestra este proiectului compozitorului/producătorului Joe Acheson. Baza prestațiilor live este formată în jurul celor 2 seturi de tobe, percuție și elemente electronice ce se duelează pe tot parcursul concertului la care se adaugă vioara, pianul și basul / efectele electronice ale lui Acheson.

De la lansarea albumului de debut “Night Walks”, în 2010, s-a creat o adevarată vâlvă în jurul formației ce a dus la concerte în peste 20 de țări în cluburi și festivaluri renumite.

Cel de-al doilea album al formației a fost lansat în Octombrie 2012 și va fi prezentat la JazzTM în data de 5 iulie 2013.