“Ascultați asta! Jazzul și-a schimbat forma” – Le Monde

“Efortul creativ al lui Erșahin este o gură de aer proaspăt în aerul poluat al suflătorilor generației lui.” – Jazztimes

“Dacă Radiohead ar cânta jazz, ar suna așa” – Eric Truffaz

Ca și saxofonist și compozitor, Ilhan Erșahin a devenit unul dintre cei mai creativi și aventuroși artiști ai scenei contemporane de jazz și muzică electronică. Influențat în principal de jazz-ul american, Erșahin a absorbit influențe de reggae, hip hop, electronica, pop și muzică populară orientală ce se aude foarte distinct în experimentele sale muzicale.

Istanbul Sessions este East Village-ul New Yorkez în fuziune cu nopțile Istanbulului. Este groove jazz pe un ritm solid creat de saxofonistul/compozitorul Ilhan Erșahin cu trompetistul Erik Truffaz, bassistul Alp Ersonmez, bateristul Turgut Alp Bekoglu și percuționistul Izzet Kizil. Trecând de la piese psihadelice la jazz tradițional, Erșahin îmbină sonoritățile estului cu cele ale vestului și produce un sunet complet nou. Acest proiect este un exemplu perfect a ceea ce se poate întâmpla când 2 expozanți importanți ai diferitelor culturi se întâlnesc și crează o minune. Prezentat la Summerstage (New York), Rock N Coke (Istanbul), BanlieuesBleues (Paris), Enjoy Jazz (Mannheim) Skopje Jazz și London Jazz Festival, putem spune că în seara de 7 iulie avem un al doilea cap de afiș foarte puternic.

www.youtube.com/watch?v=qwX5n2M746c

www.youtube.com/watch?v=INzfm-x59UE