Căștigător GRAMMY, Kurt Elling este printre cei mai importanți vocaliști de jazz. A câștigat toate premiile Down Beat Critics Poll în ultimii 13 ani și a fost numit “Vocalistul Anului” de Asociația Jurnaliștilor de Jazz timp de 8 ani la rând. Toate dintre cele 10 albume ale lui Kurt Elling au fost nominalizate la GRAMMY.

Baritonul bogat al lui Elling se întinde 4 octave și prezintă o tehnică și o adâncime emoțională uimitoare. Repertoriul său include atât compoziții originale cât și interpretări moderne ale unor melodii consacrate.

New York Times a declarat: “Elling este cea mai remarcabilă voce a timpurilor noastre”.

Washington Post a adăugat: “De la mijlocul anilor 1990, niciun alt vocalist de jazz nu a fost atât de îndrăzneț, dinamic sau interesant ca și Kurt Elling … a ajuns să întruchipeze spiritul creativ al jazz-ului.”

Prima cină a administrației Obama l-a avut ca și invitat special pe Kurt Elling.

Proiectul 1619 BROADWAY – THE BRILL BUILDING PROJECT, este cel mai nou album Kurt Elling și onorează clădirea pe care London Telegraph a numit-o “cea mai importantă generatoare de cântece indrăgite în lumea vestică.”

Interpretările și aranjamentel especifice Elling ale pieselor “On Broadway,” “A House Is Not A Home” și “So Far Away” fac din acest album un “must-have” pentru toți fanii jazz.

www.youtube.com/watch?v=xg33xJCck4E

www.youtube.com/watch?v=x8PK-m_Nqoo

www.youtube.com/watch?v=uCAe7Mkx4uw