“un percuționist uimitor” – BJORK

“un virtuoz al Hang-ului” – The Times

La vârsta de 2 ani, stând în spatele unui set de tobe, Manu Delago a început o viață ce urma să fie marcată de muzică. Patru ani mai târziu a început să ia lecții de acordeon iar la vârsta de 10 ani lecții de pian. Ca și adolescent, în mare parte, Manu Delago juca fotbal și era toboșarul unei trupe rock (HotchPotch) care a caștigat Austrian Band Contest 2003. După ce a absolvit facultatea de muzică din Innsbruck, secția percuție clasică, Manu s-a mutat la Londra pentru a studia compoziție și jazz.

Când a descoperit Hang-ul – o arhitectură fermecătoare de sunete create de PanArt în Elveția – și-a descoperit imediat pasiunea pentru a compune. Solo-ul lui de Hang intitulat “Mono Desire” a devenit cea mai populară piesă interpretată la hang postată online, ajungând în top 30 videoclip-uri de muzică pe Youtube.

Cu ansamblele sale, Manu Delago Handmade și Living Room, a înregistrat mai multe albume și a concertat peste tot în lume. În anul 2011 Manu Delago a întâlnit-o pe Bjork și a fost cu ea în turneul de promovare al albumului Biophilia, fiind responsabil de percuție și hang. Pe langâ această colaborare Manu a dezvoltat proiecte cu Anouhska Shankar, Shpongle, BuggeWesseltoft, Didier Lockwood și London Symphony Orchestra.

În Aprilie 2013 Manu Delago va lansa un nou material discografic intitulat “Bigger Than Home” la care au colaborat producătorul Matt Robertson (Bjork, The Prodigy) și programatorul J.Viewz (Moby, Dido, Infected Mushroom).

Bigger Than Home:

Hang solo:

cu London Symphony Orchestra:

cu Shpongle:

cu Bjork:

cu Graduale Nobili: