Al Jarreau, emblemă a jazz-ului mondial, cu 21 de nominalizări şi 7 premii Grammy câştigate, va concerta la Timişoara, în luna iulie, la festivalul JAZZ™. Premiile Grammy, steaua pe Hollywood Walk of Fame și premiile Downbeat Critics Award, printre care – Best Vocalist of the Year sunt doar câteva dintre distincțiile primite de Al Jarreau datorită stilului unic de interpretare şi a timbrului vocal inconfundabil.

De-a lungul anilor, a colaborat cu Miles Davis, George Duke, Joe Sample, George Benson, Chick Corea, Quincy Jones, Natalie Cole, Nancy Wilson, Rick Braun şi mulţi alţii.

A concertat în cele mai importante săli de concert şi a urcat pe scenele celor mai prestigioase festivaluri din lume iar în data de 10 iulie va fi prezent la JAZZ™ împreună cu Joe Turano, John Calderon, Mark Simmons, Chris Walker şi Larry Williams.

Biografie:

Al Jarreau a început să cânte de la o vârstă fragedă, fiind acompaniat de fraţii săi sau solo, la diverse evenimente locale din Milwaukee, Wisconsin, oraşul său natal. În 1962 se alătură unui jazz trio condus de George Duke. Cinci ani mai târziu îl întâlneşte pe chitaristul Julio Martinez iar succesul duo-ului a fost decisiv pentru alegerea artistului de a transforma muzica, în ocupaţia sa principală.

În anul 1975, Al Jarreau intră în atenţia Warner Bros. Records şi lansează albumul său de debut, “We Got By”, care i-a adus recunoaştere internaţională şi primul premiu Grammy. Anul 1976 îi aduce un al doilea premiu Grammy, pentru următorul album al său, intitulat “Glow”. Albumul care s-a bucurat de cel mai mare succes din cariera sa a fost “Breakin’ Away” (1981), care a inclus hitul “We’re in this love together”.

Al Jarreau mai este cunoscut pentru scrierea şi interpretarea coloanei sonore a serialului de televiziune “Moonlighting” (1984-1989), al cărui staruri au fost Bruce Willis și Cybil Sheperd. Totodată, artistul s-a evidenţiat prin Scat, o tehnică dificilă care presupune abilitatea de a imita sunetul unui instrument muzical printr-o succesiune de vocale şi silabe.

Al Jarreau va urca pe scena Festivalului JAZZ™ în data de 10 iulie 2014.

Videoclipuri:
We’re In This Love Together: – http://www.youtube.com/watch?v=otVH5cv9z1A
Cold Duck Time [live]: – http://www.youtube.com/watch?v=HBvzvci3hcM
Roof Garden [live with George Duke]: – http://www.youtube.com/watch?v=nLd1Bd4tp3E