Teo Milea a început să cânte la pian la 6 ani, a studiat la Liceul de muzică “Sabin Dragoi” din Arad şi a urmat cursurile Facultăţii de Muzică, de la Universitatea de Vest din Timişoara. A facut parte din diverse formule de muzică clasică, duo-uri şi trio-uri, împreună cu care a călătorit în străinătate (Germania, Elveţia, Austria sau Statele Unite) şi a participat la mai multe concursuri. Una dintre cele mai importante colaborari a fost cea cu Opera din Viena. Între 2009 și 2011, a cantat jazz, pop, rock și electro, în diverse trupe muzicale.

Primul album solo, “On White…and Black Keys” a apărut în 2012, fiind susţinut de turneul omonim ce a trecut prin Arad, Timisoara, Bucureşti şi mai apoi în Belgia, Austria, şi Germania.

Pentru seara de 11 iulie Teo Milea ne promite o amintire unicat: “Este un schimb de energie: eu iţi ofer prima dată energie pozitivă şi în a doua, în a treia piesă, începi să mi-o dai tu.[…] Aceasta este dorinţa mea: în momentul în care intrăm pe scena, îmi găsesc elementul X şi pâna la piesa a treia, găsesc eu ceva, mă reinventez, atunci pe loc, şi-l caut, şi vizualizez, şi transmit energetic. Niciodată nu va fi la fel. “

Teo Milea va urca pe scena Festivalului JAZZ™ în data de 11 iulie 2014.