Imany, artista soul – jazz din Franța, cu o voce puternică și melancolică, aduce pe scena festivalului JAZZ™ o muzică aparte, de la balade intime, la energie funk. Imany înseamnă încredere și provine din arăbescul „imaan”.

I-a plăcut întotdeauna să cânte, dar înainte de cariera muzicală a fost model și a locuit în S.U.A. timp de șapte ani. La întoarcere, în 2008, sora ei, Fatou, i-a devenit manager și a început să cânte în locuri precum Beau Lounge, Réservoir, Bellevilloise și China Club.

A scris singură versurile pentru albumul de debut, „Shape of a Broken Heart”, pentru care a câștigat discuri de platină în Franța și Grecia și triplu disc de platină în Polonia. Cel de-al doilea album, apărut în 2014, este soundtrack-ul pentru filmul „Sous les jupes des filles”, debutul regizoral al actriței Audrey Dana.

Inspirată de muzica lui Billie Holiday, a Ninei Simone și Tracy Chapman, cu aceasta din urmă fiind adesea comparată, ea combină stiluri precum funk, pop, reggae, jazz, folk și blues. De asemenea, a fost prezentă la festivaluri precum Montreaux Jazz Festival, Delhi Jazz Festival și New Orleans Jazz Festival.
Videoclipuri:

“You will never know” – https://www.youtube.com/watch?v=HptBdEw2xgY&nohtml5=False
”Slow down” – https://www.youtube.com/watch?v=6NzeQkBuxNE&nohtml5=False

Pagina oficială a artistei:

Home