Jacob Collier este tânărul artist pe care The Guardian l-a numit „noul Mesia al muzicii jazz” și care a cucerit inimile a milioane de oameni din întreaga lume. Pe scena JazzTM își va lansa albumul de debut.

Este unul dintre artiștii preferați ai lui Quincy Jones, care a declarat despre Jacob: „Eu nu am mai văzut niciodată un asemenea talent… Este mai presus de orice. Unul dintre tinerii mei artiști preferați de pe planetă – absolut superb.” Tommy LiPuma, celebrul producător de muzică american, câștigător a numeroase Premii Grammy, consideră că Jacob Collier este „Unul dintre indivizii cei mai talentați cu care am lucrat și pe care am avut plăcerea de a-i cunoaște.”

Cunoscut drept unul dintre cei mai distinctivi, inventivi și prestigioși muzicieni, Jacob Collier îmbină elemente de jazz, a cappella, groove, funk, trip-hop, muzică clasică, braziliană și gospel. A devenit celebru la nivel global prin reinterpretarea piesei clasice a lui Stevie Wonder, “Don’t You Worry ‘Bout A Thing”. Pe scenă a debutat la Festivalul de Jazz de la Montreux, în deschidere pentru Herbie Hancock și Chick Corea.

De la primele videoclipuri pe Youtube și până acum, Jacob Collier este într-o continuă ascensiune, fiind apreciat de nume mari ale jazz-ului precum Quincy Jones, Herbie Hancock, Pat Metheny, Steve Vai și Chick Corea, acesta din urmă numindu-l „magnific”. Și Claude McKnight, fondatorul grupului vocal Take 6, spune despre muzica lui Jacob că este „ridicol de creativă și minunat cântată! Iubesc să aud genul acesta de muzică!”
Videoclipuri:

„Hideaway” – https://www.youtube.com/watch?v=4v3zyPEy-Po&feature=youtu.be
„Don’t You Worry ‘Bout A Thing” – https://www.youtube.com/watch?v=pvKUttYs5ow&nohtml5=False

Pagina oficială a artistului:

www.jacobcollier.co.uk