Yaron Herman, născut în Tel Aviv, își dorea o carieră în baschet însă, în urma unei accidentări, s-a reorientat către următoarea sa mare pasiune: muzica. Astfel, de la 16 ani a început să ia lecții de pian care, alături de talentul și entuziasmul său, l-au transformat rapid într-un pianist celebru și admirat.La 19 ani s-a mutat la Boston cu intenția de a studia Berklee College of Music, dar în scurt timp s-a mutat la Paris unde locuiește și acum.

Muzica lui Yaron transcede toate granițele dintre genuri și șterge limitele dintre jazz, pop și muzică clasică aducând audienței sale inovație, bucurie și o nesfârșită energie. Stilul său reflectă influențe ale unor muzicieni și pianiști precum Keith Jarrett, Paul Bley, Lennie Tristano și Brad Mehldau, artiști pop contemporani cum ar fi Björk, Sting și Olivia, dar și compozitori clasici precum Alexander Scriabin și Maurice Ravel.

A cântat în locuri precum Théâtre des Champs Elyséesin Paris și Sumida Triphony Hall în Tokyo și s-a regăsit în line-up-ul festivalurilor de jazz din Montrey, Montréal și San Francisco. A primit și numeroase premii, printre care ”Best New Instrumentalist of the Year” la Victoires du Jazz, în 2008 și Adami Jazz Talent Award, în 2007. În plus, albumul „Variations” a câștigat „Disque d’émoi award” de la Jazz Magazine.
Videoclipuri:

„Vista” – https://www.youtube.com/watch?v=TCzHstESeYs

Pagina oficială a artistului:

www.yaronherman.com