Bill Laurance, în premieră în Timișoara, pe scena JAZZ™ 2017

JAZZ™ 2017 aduce o încă premieră pentru Timișoara: artistul, compozitorul și producătorul britanic, Bill Laurance. Câștigător a două premii Grammy, muzicianul este un multi-instrumentist care reușește să traverseze genurile și să unească jazz-ul cu muzica electronică, pop, funk sau tradițională africană și să le ducă pe toate în lumea întreagă.
Numit de The Guardian un „maestru al jazz-ului” Laurance a lansat până acum 4 albume ca și a călătorit în lumea întreagă cu un șir de proiecte premiate incluzând cvartetul său, duo-ul sau cel solo, ca pianist.

Artistul a studiat muzica clasică încă din copilărie, iar la vârsta de 14 ani era deja un profesionist. A studiat apoi la University of Leeds, iar curajul și dorința de a porni în aventuri muzicale i-au adus colaborărări cu artiști precum Morcheeba, David Crosby, Salif Keita, Bobby McFerrin, Susana Baca, Laura Mvula, Musiq Soulchild și Metropole Orchestra. De asemenea, conduce duo-ul electronic the Fix și este membru fondator al aclamatului grup Snarky Puppy.

Alături de grupul american a câștigat două Grammy-uri, iar în 2015 premiul Breakthrough acordat de JazzFM. De asemenea, în 2016, a fost nominalizat la MOBO Best Jazz Act.
Cele 4 albume, „Flint”, „Swift”, „Live at the Union Chapel” și „Aftersun” sunt rezultat al libertății sale creative și reprezintă fuziuni ale mai multor genuri, iar experiențele live prin care acestea sunt duse în lume, sunt de ținut minte. Cel mai recent album, „Aftersun”, este un tribut adus explrării spațiului cosmic și vieții în cosmos. Presărat cu muzică dance și percuție africană, albumul îmbină groove-ul cu stilul inconfundabil în care Laurence explorează un mix de genuri muzicale.

Videoclip: https://www.youtube.com/watch?v=_WysQreTa-M
Site oficial: http://www.billlaurance.com/