Paolo Profeti, saxofonist și compozitor italian ce a devenit în ultimii ani o parte integrantă a scenei românești de jazz, prezintă „Paolo Profeti European Collective – ELETTRICO”. Noul său proiect aduce împreună doi muzicieni italieni – saxofonistul leader și toboșarul Alessandro Rossi, unul dintre cei mai apreciați exponenți ai noii generații a jazz-ului european – şi excepţionalii jazz-mani români: Sorin Romanescu la chitară, Florian Radu la trombon și Michael Acker la bass.

În 2015 Paolo Profeti a lansat la casa de discuri Fiver House Records, cu deosebit succes la critică și public, albumul “Waiting for Bucharest” – prezentat de quintetul său la prestigiosul Nardis Jazz Club în Istanbul -, și a participat la Transilvania Jazz Festival 2015 precum şi în avanpremiera celei de-a opta ediţii a Green Hours Jazz Fest.

Paolo Profeti a absolvit Conservatorul Giuseppe Verdi cu nota maximă şi Accademia Internazionale della Musica din Milano şi a studiat saxofonul cu maeştri precum Jesse Davis, Rosario Giuliani, Billy Harper şi Mauro Negri.