The :Egocentrics sunt pionierii instrumental stoner/psychedelic-ului românesc, lansând în 2008, primul EP self-released – „Mystic Initiation” – ce primeste la foarte scurt timp review-uri pozitive de la site-uri precum Cosmic Lava si The Ripple Effect. Trio-ul format din Brenn, Jess și Hera s-a născut la Timișoara, dezvoltând în timp o chimie puternica și promovând o nouă abordare a rockului psihedelic cu infuzii de „jazz-like state of mind”.

La scurt timp după apariția EP-ului, trupa a semnat un contract cu renumita casă de discuri NASONI Records din Berlin, contract ce îi lansează pe o orbită selectă în lumea acid/psychedelia/stoner-rockului european. Înregistrat în August 2009 și lansat la 1 Aprilie 2010, primul album numit, „Love Fear Choices and Astronauts”, este o revelație pentru scena muzicală românească. Cu o structură de patru piese, trecând de la pasajele ambientale la cele introspective, și de la landscape-uri space-rock la riff-uri supraîncărcate, „Love Fear Choices and Astronauts” reprezintă un debut discografic impresionant, fiind foarte bine primit de critica muzicală de specialitate cum ar fi Lowcut (DEN), Psychotropic Zone (FIN), StonerRock.com, Sleeping Shaman (UK), Lords Of Metal (NL) etc.

A doua apariție discografică este tot sub egida NASONI Records, al doilea LP – “The Center of the Cyclone”. Albumul ilustrează o îmbunătățire în ceea ce privește energia trupei, compoziția muzicală și sound-ul acesteia în paralel cu performance-ul live intens și hipnotic.