Creativ, neconvențional, pasionat, plin de intrigă, sfidare, iubire, dorință și speranță. Acesta este Bachar Mar Khalife – solist, compozitor și multiinstrumentalist franco-libanez.

De la absolvirea Conservatorului din Paris, a colaborat cu dirijorii Lorin Maazel, James Gaffigan, Orchestra Nationala din Franta și Ansamblul Intercontemporain. A colaborat la numeroase proiecte care combină jazz, world music, muzică electronică și hip-hop.

Explorează un repertoriu de cântece tradiționale, pe care le-a apropriat în propriul său mod. Deliberat, cu blândețe, își eliberează cuvintele și energia, pentru a-și modela propriile partituri pe o muzică neobișnuită și poetică, cu delicatețe și o frumusețe cvasi-mistică.

În cel de-al treilea album, “Ya Balad” (‘O patria’), artistul ne spune despre apropierea sa pierdută față de țara sa natală. Vorbește despre nostalgia care îl conectează la rădăcinile sale și pierderea memoriei care îl conduce pe o cale de peregrinare.

Prin combinarea pianului, a clavecinului, a percuției, tobei, a sintetizatorilor, a melodicii și a naiului, acest al treilea album încearcă să reconcilieze traseul muzical al lui Bachar și folosește cântecul arab ca mijloc central de exprimare.

Bachar a lansat două albume anterioare pentru InFiné, “Oil Slick” în 2010 și “Who’s to Get The Ball” în 2013. A compus coloana sonoră pentru diverse filme, cum ar fi Layla Fourie, în regia lui Pia Marais, lăudat în 2013 la Berlinale, precum și Fièvres de Hicham Ayouch.

Site oficial: https://www.facebook.com/bmkhalife/
Videoclip: https://www.youtube.com/watch?v=K_lkXkJzm9o