Nominalizat GRAMMY, John Beasley este un pianist și compozitor care a colaborat cu nume mari din lumea muzicii precum Miles Davis, Freddie Hubbard, Diane Reeves, Steely Dan, Marcus Miller, Christian McBride, Chaka Khan și chiar James Brown.

Beasley este cu ușurință unul dintre cei mai versatili muzicieni care reușește să țină în echilibru o carieră cu mai multe fațete ca lider de trupă care direcționează diverse combo-uri și acum formația sa de mari dimensiuni, MONK’estra.

Aptitudinile de aranjare ale lui Beasley nu au o prezentare mai bună decât albumele MONK’estra (Vol. 1 și Vol. 2), fiecare dintre acestea primind două nominalizări GRAMMY.

MONK’estra surprinde spiritul muzicii singulare a lui Thelonious Monk – melodiile neconvenționale și umorul, frumusețea ciudată și leagănul neîngrădit în aranjamente, aromate de spiritul din New Orleans, hip-hop și ritmuri afro-cubaneze.

Crtiticii au numit-o “una dintre cele mai fascinante trupe de mari dimensiuni din memoria recentă”.

MONK’estra re-imaginează compozițiile lui Thelonious Monk cu un ochi spre viitor. Beasley conduce trupe moderne contemporane care doresc să aducă tribut muzicii maestrului în timp ce o infuzează cu armonii contemporane, ritmuri de neoprit și un simț contagios către distracție.

Criticul de jazz de la LA Times, Bill Kohlhaasee, descrie muzica și interpretarea lui Beasley ca “o varietate de influențe generaționale, care încorporează acordurile energice ale lui Herbie Hancock, ciudățenia ritmică a lui Monk și inteligența luxuriantă a lui Art Tatum într-o voce personală rafinată”.

Site official: http://johnbeasleymusic.com/monkestra/
Videoclip: https://www.youtube.com/watch?v=S0OMIiCMCbk&t