Sorin Zlat Trio a luat ființă în anul 2008. În prezent componența grupului este urmatoarea: Sorin Zlat (pian), Michelle Montolli-Italia (contrabas) și Andy Trim-U.K (tobe).

În această formulă, Sorin Zlat a fost invitat în 2017 de către Fundația “Rimbaud & Verlaine” din Londra să susțină un recital la faimoasa sală de concerte “Kings Place” și să compună muzică în memoria celor doi poeți prin care să reflecte viața acestora. La concertele pe care le-au susținut în Europa și S.U.A trio-ul și-a propus și continuă să încânte publicul cu piese din concertul susținut la Londra, compoziții de pe albumul “Endurance” și lucrări noi ce vor apărea pe urmatorul disc care va fi lansat în primăvara acestui an.

Repertoriul trupei include standarde de jazz, dar și compoziții proprii, stilurile abordate de Sorin Zlat Trio fiind cool jazz, latin, post-bop și clasic jazz. Prin această fuziune de stiluri, grupul a câștigat recunoșterea publicului de jazz din România și din străinătate, bucurându-se de numeroase concerte pe scenele unor cluburi celebre, precum: Vortex, Pizza Express, Ronnie’s Scott, Kings Place din Londra, Nardis din Istanbul, Jazz Cafe din Montreux, B-flat din Berlin, dar și la festivaluri: Montreux Jazz Festival, Pera Fest (Turcia), Getxo Jazz Festival (Spania), Jacksonville Jazz Festival (S.U.A), Monaco Jazz Festival, etc.

De-a lungul timpului, Sorin Zlat Trio a cântat pe aceeași scenă alături de nume mari ale jazzului: Lee Ritenour, Ravi Coltrane, Brandford Marsallis, Joey Calderazzo, Tito Puente și Jeff Ballard. În data de 28 mai 2017, Sorin a fost invitat ca headliner la festivalul din S.U.A ” Jacksonville Jazz Festival” să concerteze în aceeași seară și pe aceeași scena alături de Chick Corea Trio, Joey Alexander Trio și The Commodores.

Videoclip: https://www.youtube.com/watch?v=RPTGn3nkPyo
Site oficial: https://www.sorinzlat.com