E timpul să vă concentrați pe firele de păr din spatele gâtului – în curând vă vor atrage atenția. The Cinematic Orchestra se întoarce în atenția iubitorilor de muzică cu mult anticipatul prim single de pe viitorul material discografic: este o melodie epică, cu inima tristă, dar frumoasă și înălțătoare.

Pionierii nujazz-ului, The Cinematic Orchestra a fost formată de Jason Swinscoe în 1999 și a devenit una dintre cele mai respectate trupe britanice din ultimii 19 ani. Cu o gravitate emoțională care transcende genuri muzicale, TCO au avut “sold-out” la Royal Albert Hall (de două ori), precum și la Opera din Sydney și au participat la cele mai mari festivaluri, peste tot în lume.

Cea mai cunoascută piesă, “To Build A Home”, a fost difuzată de peste 60 de milioane de ori iar “Arrival of the Birds” a închis creditele biografice ale filmului câștigător de Oscar, “Theory of Everything”.

Pentru cel mai recent material discographic, fondatorului The Cinematic Orchestra, Jason Swinscoe, i se alătură vechiul său prieten și colaborator Dom Smith, parteneriat din care au rezultat cele mai importante compoziții.

Pentru single-ul “To Believe” extras de pe viitorul album, Swinscoe și Smith au colaborat cu vocalistul Moses Sumney și artiști precum Beck, Sufjan Stevens, Solange și James Blake. Noua compoziție se întoarce la rădăcinile a ceea ce TCO a fost întotdeauna, iar prin intermediul tehnicilor de producție o aduce în contemporaneitate.

Videoclip: https://www.youtube.com/watch?v=QB0ordd2nOI
Site oficial: www.cinematicorchestra.com