Trompetist, muzician și producător, Petre Ionuțescu este membru fondator al formațiilor Funky Growl, Blazzaj și fondator al asociației Romanian Brass Society. Începând din 1995 și până în prezent desfășoară o prolifică activitate concertistică pe scena națională și internațională. A colaborat cu nume importante de pe scena românească precum Alexandrina, Thy Veils, Subcarpați sau Negura Bunget.

Pe plan solo artistul a devenit cunoscut datorită proiectului TROMPETRE, căruia i s-au alăturat pe parcurs mai mulți colaboratori și prieteni din zone artistice diferite, conceptul proiectului devenind astfel TROMPETRE cu PRIETENII. Sub acest nume muzicianul a lansat în 2016 albumul „Maria Radna Live”, înregistrat în vara anului 2015, în Mănăstirea Maria-Radna din Lipova.

Albumul conține 7 piese – compoziții originale, toate având ca punct de inspirație natura. Conceptul muzical al proiectului surprinde o îmbinare de stiluri printre care jazz ambient, eclectic, experimental, cu pete de culoare autohtone străvechi.

Pe scena JazzTM Petre Ionuțescu (trompetă, pian, flaut, caval) va urca alături de Gabriel Almași (chitară, electronice), Sergiu Cătană (instrumente de percuție, shakuhachi) și Anghel Mailat (synth).

Videoclip: https://www.youtube.com/watch?v=Q8FUNLwoP8w
Site oficial: https://web.facebook.com/petre.ionutescu