“Proverbe”, cel de-al doilea album al trio-ului, creează o ambianță fermecătoare cu influențe din folclorul românesc, susținute de compoziții narativ-intuitive și improvizații spontane. Liderul trupei și compozitorul George Dumitriu, îndrumă trio-ul spre noi direcții muzicale, cultivând elemente din folcorul românesc muzical și oral în repertoriul propriu.

George Dumitriu este poli-instrumentalist și compozitor, activ în scenele de muzică jazz, contemporane clasice și improvizate din Europa. El este cunoscut pentru măiestria sa pe violă, vioară și chitară, realizată cu o frumusețe acustică care de multe ori trece către o abordare unică a muzicii electronice.
Mattia Matelli este unul dintre cei mai importanți basiști italieni din noua generație. A studiat la “Civic school of jazz” în Milano, iar mai apoi s-a mutat la Roma unde a câștigat o bursă oferită de Siena Jazz.
Kristijan Krajnčan a început să studieze violoncel classic la vârsta de cinci ani. Abilitatea sa de a cânta în diferite stiluri muzicale, cu diferite grupuri, a condus la colaborarea sa cu artiști internaționali cunoscuți.

Cei trei muzicieni au susținut împreună spectacole pe scene precum Bimhuis Amsterdam, Kinzerthaus Berlin, Akbank Jazz și Skopje Jazz Festival.

George Dumitriu – chitară, violă, vioară
Mattia Magatelli – contrabas, bas electric
Kristijan Krajnčan – violoncel, tobe

Pagina oficială: www.dumitrio.com
Videoclip: https://www.youtube.com/watch?v=Di2EA5uEuv4