Una dintre vedetele scenei de jazz din Londra secolului 21, bateristul Moses Boyd, s-a stabilit rapid la jumătatea anului 2010 ca lider de trupă, compozitor și colaborator a cărui afinitate pentru alte genuri precum muzica grime și electronică, a ajutat la distincția abordării sale inițiale.

Născut în sudul Londrei, Boyd a început să cânte la tobe la vârsta de 13 ani, fiind inspirit de muzica lui Miles Davis, cât și de albumele grime ale lui Dizzee Rascal.
După instruirea inițială alături de bateristul de jazz Bobby Dodsworth, Boyd a devenit parte a programului de educație jazz Tomorrow’s Warriors, în timp ce studia la Colegiul Trinity Laban.

A format duo-ul Binker & Moses alături de saxofonistul tenor Binker Golding, iar albumul lor de debut din 2015, “Dem Ones”, a câștigat premiul Best Jazz Act la premiile MOBO.

În același an, Boyd a lansat primul EP al trupei Exodus (“Footsteps of Our Fathers”), un tribut adus influențelor sale de jazz.

În 2017, Moses primește cel de-a 2-lea premiu MOBO la categoria Best Jazz Act pentru “Journey to the Mountain of Forever” iar în iulie 2019 va urca pe scena JazzTM.

Videoclip: https://youtu.be/6SlTkV4UMPI
Pagina oficială: www.mosesboyd.co.uk