Zara McFarlane este recunoscută ca fiind unul dintre cei mai talentați cântăreți/compozitori de jazz care au ieșit de pe scena din Marea Britanie.

Albumele ei anterioare au adunat o mulțime de premii, având influențe la fel de variate precum jazzul spiritual al lui Pharoah Sanders, dub și reggae.
McFarlane și trupa ei explorează puncte comune de întâlnire dintre jazz și ritmurile din Jamaica; reggae, kumina, calypso și nyabinghi, cu indicii psihedelice.

Elocvent și provocator, sunetul său se distinge prin îmbinarea mai multor influențe din jazz, reggae, folk și nu-soul. Cel de-al treilea și cel mai recent album, “Arise”, produs alături de Moses Boyd, explorează posibilitățile muzicale ale identității sale britanico-jamaicane, un schimb cultural care se naște din climatul muzical actual al Regatului Unit.

Zara este câștigătoare a titlului “Best Jazz Act” la premiile MOBO (2014) și Urban Music (2015) și “Best Jazz Vocalist” la premiile Jazz FM (2018 și 2015).
Zara McFarlane a avut un succes deosebit cu spectacole alături de o varietate de muzicieni foarte apreciați, cum ar fi Hugh Masekela, Gregory Porter, Ernest Ranglin, Shabaka Hutchings, Moses Boyd și Ezra Collective.

“Cea mai interesantă cântăreață de jazz care a apărut în ultimii ani” (The Telegraph)

Videoclip: https://www.youtube.com/watch?v=lz8NSZDEhfw
Site oficial: www.zaramcfarlane.com