Născut în 1980 la Beirut, trompetistul Ibrahim Maalouf este unul dintre cei mai populari instrumentiști de pe scena franceză de astăzi. Are un renume global datorită deschiderii sale muzicale, a umplut Arena Volkswagen din Istanbul, a avut spectacole sold out la Lincoln Jazz Center din New York și a cântat în peste 40 de țări în ultimii zece ani.
Deși este recunoscut pentru piesele energice și eclectice din show-urile sale, Ibrahim și-a început cariera cu muzica clasică. A urcat pe scenă de la 9 ani, fiind remarcat șase ani mai târziu când a interpretat cea mai dificilă piesă pentru trompetă din repertoriul clasic – Concertul Brandeburgic nr. 2 de Bach.
În noiembrie 2020, Ibrahim și-a sărbătorit cei 40 de ani lansând noul său album 40 MELODIES. Pentru prima dată în duet cu François Delporte, chitaristul său din ultimii zece ani. Duo-ul trece prin unele din cele mai cunoscute melodiile a le lui Ibrahim, extrase din albumele și coloanele sonore anterioare, dar există și câteva piese noi exclusive. Toate acestea cu apariția unei serii de invitați surpriză (Sting, Matthieu Chedid, Marcus Miller, Alfredo Rodriguez, Richard Bona, Trilok Gurtu, Hüsnü Senlendrici, Jon Batiste, Arturo Sandoval și mulți alții).

Pentru Ibrahim Maalouf acest album este o revenire la rădăcinile sale și la elementele de bază: o trompetă, o chitară și 40 de melodii.

Videoclip: https://youtu.be/X0UOHmjiNLQ
Website: www.ibrahimmaalouf.com