(Photo credit Piper Ferguson)

Wynton Marsalis
Wynton Marsalis este manager și director artistic la Jazz at Lincoln Center. Născut în New Orleans, în 1961, Wynton Marsalis și-a început pregătirea clasică la trompetă la vârsta de 12 ani. A intrat la Julliard School la 17 ani, apoi s-a alăturat lui Art Blakey and The Jazz Messengers. De la debutul său din 1982, ca lider de trupă, a înregistrat peste 70 de albume de muzică clasică și jazz, obținând 9 premii GRAMMY (și 33 de nominalizări).

În 1983, a devenit primul și singurul artist care a câștigat premiul GRAMMY atât pentru muzică jazz cât și pentru muzică clasică, în același an. În 1997, Wynton Marsalis a devenit primul artist de jazz care a primit prestigiosul premiu Pulitzer pentru oratoriul său Blood on the Fields.

Jazz at Lincoln Center
Misiunea Jazz at Lincoln Center este să îmbogățească și să extindă o comunitate globală pentru jazz prin performanță, educație și suport.

Jazz at Lincoln Center Orchestra cuprinde 15 dintre cei mai buni soliști de jazz și cântăreți de ansamblu, fiind orchestra rezidentă a Jazz at Lincoln Center încă din 1988. Această orchestra versatilă, prezintă și conduce evenimente educaționale în toată lumea.

În ultimii ani, Jazz at Lincoln Center Orchestra a colaborat cu multe dintre cele mai importante orchestre simfonice din lume, inclusiv cu Filarmonica din New York, Orchestra Națională Rusă, Orchestra Filarmonicii din Berlin, Orchestrele Simfonice din Boston, Chicago și Londra, cât și Orchestra Esperimentale din São Paolo, Brazilia.

Wynton Marsalis, Music Director, Trompetă
Ryan Kisor, Trompetă
Kenny Rampton, Trompetă
Marcus Printup, Trompetă
Chris Crenshaw, Trombon
Vincent Gardner, Trombon
Elliot Mason, Trombon
Walter Blanding, Tenor and Soprano Saxophones, Clarinet
Sherman Irby, Alto and Soprano Saxophones, Flaut, Clarinet
Ted Nash, Alto and Soprano Saxophones, Flaut, Clarinet
Victor Goines, Tenor and Soprano Saxophones, Clarinet, Bass Clarinet
Paul Nedzela, Baritone and Soprano Saxophones, Bass Clarinet
Dan Nimmer, Pian
Carlos Henriquez, Bass
Obed Calvaire, drums

Video: https://www.youtube.com/user/JazzatLincolnCenter
Website: https://2021.jazz.org/