(Photo credit_Chri Strassegger)

“un percuționist uimitor” – BJORK

“un virtuoz al Hang-ului” – The Times

La vârsta de 2 ani, stând în spatele unui set de tobe, Manu Delago a început o viață ce urma să fie marcată de muzică. Patru ani mai târziu a început să ia lecții de acordeon iar la vârsta de 10 ani lecții de pian. Ca și adolescent, în mare parte, Manu Delago juca fotbal și era toboșarul unei trupe rock (HotchPotch) care a câștigat Austrian Band Contest 2003. După ce a absolvit facultatea de muzică din Innsbruck, secția percuție clasică, Manu s-a mutat la Londra pentru a studia compoziție și jazz.

Când a descoperit Hang-ul – o arhitectură fermecătoare de sunete create de PanArt în Elveția – și-a descoperit imediat pasiunea pentru a compune.
Cu ansamblurile sale Manu Delago Handmade and Living Room a lansat mai multe albume și a concertat în întreaga lume. De asemenea, muzicianul austriac colaborează frecvent cu artiști de renume precum Björk, Anoushka Shankar, The Cinematic Orchestra, Joss Stone, Andreya Triana, Shpongle, Bugge Wesseltoft, Aurora Orchestra și London Symphony Orchestra.

Ultimul său album, „Circadian”, îl duce pe ascultător prin ciclul etapelor de somn, emulând REM, somn ușor, somn profund și trezire bruscă. Delago a fost inspirat de conceptul ritmurilor circadiene individuale, datorită în parte lipsei sale de somn ca muzician în turneu internațional.

Videoclip: https://youtu.be/S2shL5qN4bI
Website oficial: www.manudelago.com