“Pino reprezintă cea mai semnificativă dezvoltare a jazzului italian din ultimele două decenii” – Tommy Smith

Pino Jodice este pianist, compozitor și dirijor de jazz. În prezent este profesor de compoziție de jazz la „G. Verdi”din Milano și este fondatorul și directorul PJO – „Pino Jodice Jazz Orchestra”, al OJP – “Parthenopea Jazz Orchestra”.
Pino a câștigat numeroase concursuri internaționale de compoziție și aranjament pentru orchestră de jazz și orchestră de jazz ritmico-simfonică. A colaborat cu nume precum Billy Cobham, Tommy Smith, Bradford Marsalis, Dick Oatts, Maria Schneider, Gary Burton, John Scofield, George Garzone, Yusef Lateef, Mike Stern, Rick Margitza, Kenny Wheeler, Dave Douglas, Richard Galliano, Bob Brookmeyer, și a fost prezent pe scene din Europa, cum ar fi Umbria Jazz, North Sea Jazz Festival, Philharmonie Berlin.

Blewitt este un grup format din trei muzicieni care își împărtășesc viziunile muzicale. Intenția lor este de a elibera muzica de restricțiile genului muzical. Rezultatul este o sinteză de muzică clasică, jazz și rock, cu influențe care se extind de la Neo-Soul la muzica etnică mediteraneană, de la muzica de avangardă la jazzul tradițional.
Grupul, format din Stefano Proietti (pian), Oscar Cherici (bas electric și contrabas) și Gian Marco De Nisi (tobe) își extinde viziunea muzicală colaborând cu unii dintre cei mai buni maeștri europeni de jazz. Pino Jodice meets Blewitt este un concert care leagă două generații diferite prin muzică, ambele cu misiunea de a crea muzică nouă, captivantă.

Pino Jodice Video: https://youtu.be/Y-EQYvpUQCQ
Blewitt Video: https://youtu.be/xZReX2_tNyM

Website oficial: www.pinojodice.com
www.blewittmusic.com