Absolvent al Royal Academy of Music (Londra, 2016), Ashley Henry este un pianist incredibil de talentat și extrem de flexibil, capabil să se deplaseze între diferite lumi, păstrându-și totuși rădăcinile devotate în jazz.

„Muzica mea este o reflecție a cine sunt; Londra în toată gloria ei complexă. Imigrantul din mine are rădăcini muzicale din anii 1940, așa că este important ca muzica mea să reflecte acea narațiune de jazz dincolo de diferite genuri și generații ”.

Albumul său, „Beautiful Vinyl Hunter” este, în esență, o căutare continuă a identității, a spiritului care este în noi toți, dar care câteodată se dovedește a fi greu de găsit. O colecție provocatoare de 15 piese care ghidează fără probleme ascultătorul printr-o varietate de genuri, de la jazz contemporan, grime, punk până la hip-hop și prezintă capacitatea lui Henry de a împleti toate influențele sale, transportând muzica jazz spre noi tărâmuri ale frumuseții.

În ianuarie 2017, la doar 25 de ani a fost invitat pentru a fi directorul muzical al Jazz Cafe Londra și Ronnie Scotts. În același an, Henry a fost nominalizat pentru Jazz FM Award la categoria “Breakthrough Artist of the Year” și „Live Experience of the Year”.

Videoclip: www.youtube.com/AshleyHenry
Website oficial: www.ashleyhenrymusic.com