1-2 iulie

Tongue Fu este un experiment zgomotos în literatură vie, muzică și improvizație. Scriitorul, muzicianul și fondatorul Chris Redmond, invită poeți extraordinari, comedianți, povestitori și rapperi să își asume riscuri.

Niciun spectacol nu este la fel și acest amestec de cuvinte, improvizații și muzică bine realizate le-a câștigat recunoașterea critică la festivalurile de muzică, poezie și literatură din Marea Britanie și din întreaga lume. Tongue Fu este o parte concert, o parte experiment, un spectacol energic și generos, de mare amploare.

Prezenți alături de Chris Redmond la această ediție JAZZx sunt:

Joshua Idehen

Joshua este un artist nigerian născut în Marea Britanie și stabilit în Suedia. Cunoscut pentru poezia vorbită și muzică, el a contribuit cu poezii la albumele nominalizate la premiul Mercury, “Channel The Spirits” de The Comet Is Coming, “Your Queen Is A Reptile” și “Black Is The Future”, ambele de la Sons of Kemet, câștigători ai premiului Mobo.

Jan Blake

Storyteller de origine africană și caraibiană specializat în povești din Africa, Caraibe și Arabia. Jan a susținut spectacole în întreaga lume timp de 37 de ani, a colaborat cu Royal Shakespeare Company și BBC, fiind și profesor și conferențiar în arta de storytelling. A primit premiul Outstanding Female Storyteller de la British Awards for Storytelling Excellence (BASE), care recunoaște excelența în povestirea feminină.

Belinda Zhawi

Artistă literară și sonoră din Zimbabwe, stabilită în Londra. Ea este cofondatoarea platformei de arte literare BORN::FREE și autoarea cărții Small Inheritances (ignitionpress, 2018), experimentând cu performance-uri sonore/textuale sub numele MA.MOYO. A avut rezidențe artistice la Triangle France, Serpentine Galleries și ICA London.

Stephen James Smith

Poet irlandez născut în Dublin. De asemenea, scriitor, performer, dramaturg și educator. A colaborat cu Eddie Vedder (Pearl Jam), Patti Smith, Bono (U2), Imelda May și Glen Hansard. Munca lui Stephen a fost aclamată critic la nivel național și internațional și l-a consacrat ca “poet laureat neoficial al Dublinului”. A primit numeroase premii și nominalizări.

Dumitru Fanfarov

A studiat Litere la Universitatea ,,Transilvania” din Brașov. Pe lângă că este poet, Dumitru este și MC. Manuscrisul volumului său de debut, intitulat “Stepă și transă”, este unul dintre cele două câștigătoare ale Concursului de debut în poezie “Max Blecher”, ediția a zecea. În 2021, volumul său a fost premiat de către Biblioteca Municipală B.H. Hasdeu, pentru Debutul în poezie.

Lena Chilari

A absolvit Facultatea de Litere din Cluj. Poeziile sale au fost publicate atât în reviste-Steaua, Echinox, cât și pe platforme literale ,,O mie de semne”; ,,Fabrica de poezie”; ,,Noise Poetry”.  Manuscrisul ei ,,O cană de noviciok la bătrânețe” a fost desemnat câștigător în cadrul ediției a șaptea a concursului de debut în poezie Alexandru Mușina.

Ligia Keșișian

Din 2011 este director artistic și programator pentru pentru Festivalul Internațional de Film pentru Copii KINOdiseea, Nomad IFF și Cinema în aer liber Metropolis. De asemenea, Ligia este director artistic al Festivalului de Artă și Cultură Balkanik și șeful departamentului de achiziții pentru Metropolis Film. Ea scrie poezie și proză.

Mugur Grosu

Față de numeroase instalații și happening-uri, a pus în mișcare câteva inițiative inedite care au avut scopul de a celebra personalitatea poetului antic Ovidius. A fost laureat al “Bursei de texte noi românești” la festivalul Dramafest în 2008, pentru piesa de teatru “Blackout”. În 2009, a câștigat premiul “Experimentiuk!” al revistei Tiuk! pentru volumul său “Troleul 43 s-a spânzurat cu cordonul de la capot”. În 2011, a primit premiul pentru poezie la Salonul Internațional de Carte din Republica Moldova.