Christian Scott aTunde Adjuah, în premieră în România, pe scena JAZZ™

Premierele pentru România continuă pe scena JazzTM cu Christian Scott aTunde Adjuah, trompetistul, compozitorul și producătorul american care traversează limitele genurilor pentru a-l forma pe al său. Numit de către Jazz Times „arhitectul unei fuziuni viabile inedite”, artistul va aduce în Piața Victoriei un jazz cu influențe de hip-hop și EDM.

Născut în New Orleans, Christian Scott a primit prima sa trompetă la 12 ani, cadou de la mama și bunica sa. Iar unchiul său, David Harrison, legendarul saxofonist de modern jazz, a fost o sursă de inspirație pentru tânărul Scott, acesta fiind atât de impresionat de el încât îl chema să concerteze la reprezentațiile sale. Precum unchiul său, și el a urmat cursurile prestigiosului New Orleans Center for the Creative Arts și ale Berklee School of Music din Boston. În 2004 a fost selectat să facă parte din Berklee Monterey Quartet în 2004 alături de care a cântat la Monterey Jazz Festival.

În 2002 apărea deja pe albumul unchiului său, Real Life Stories, iar la 22 de ani a avut debutul solo la un label cunoscut, Concord Jazz, cu albumul din 2006, Rewind That. Materialul discografic îmbină rock-ul și R&B-ul cu modern jazz-ul, avându-ul pe Harrison ca invitat. Tot atunci, Scott a fost nominalizat pentru un Grammy, albumul fiind numit de către Bilboard Magazine „cea mai remarcabilă premieră a genului din ultimul deceniul.”

În 2007, Scott revine cu Anthem, un răspuns pasional la suferința celor din New Orleans, după Urgananul Katrina. În 2010, acesta lansa deja al treilea album, Yesterday you said tomorrow, iar ambiția lui s-a manifestat cel mai puternic odată cu lansarea celui de-al cincilea album, dublu-discul Christian aTunde Adjuah. În același an, Scott câștigă primul Edison Award, iar în 2012 cel de-al doilea.

În 2015, artistul lansează „Strech Music”, nume pe care îl poartă și labelul său proaspăt format, dar și stilul muzical în care artistul își încadrează muzica, ce cuprinde o multitudine de influențe, de la trap, la EDM și hip hop, la cele etnice, afro-caraibiene. Albumul se bucură și de artiști invitați, precum saxofonistul Braxton Cook și flautista Elena Pinderhughes. Anul acesta, Scott a lansat o trilogie care onorează cea de-a 100 aniversare a jazz-ului înregistrat.

Pe lângă concertul Christian Scott aTunde Adjuah, Jazz™ 2017 înseamnă: Thomas de Pourquery &Supersonic, Monty Alexander Harlem Kingston Express, The Chick Corea Elektric Band, Miles Mosley feat. The West Coast Get Down, Bill Laurance, China Moses, SUBJazz, Alex Calancea Band, Paolo Profeti European Collective, The Egocentrics, The Best Bad Trip, Armies Live, BAB, Paperjam, Toth Bagi Csaba, Balkan Union, Ana Dubyk Quartet, A-C Leonte Reveries și Teo Milea.

Videoclip: https://www.youtube.com/watch?v=X7S5iERo47Y
Site oficial: http://www.christianscott.tv/